Wij Gooise Meren heeft vragen over voorgenomen liggeld en verplichte winterstalling voor bootjes

Deze week staat de liggeld verordening op de agenda van de gemeenteraad. Wij Gooise Meren maakt zich zorgen over de beoogde kosten voor inwoners die af en toe met hun bootje varen, bijvoorbeeld om te vissen of om van de natuur te genieten. Waar de gemeente nu nog helemaal geen kosten rekent, moet dat als het aan het college ligt straks 500 euro per jaar gaan kosten. Hiervoor krijgt de booteigenaar dan wel een steiger, maar die is in veel gevallen helemaal niet nodig. Bovendien wordt dan de regel ingevoerd dat de bootjes gedurende de winter uit het water moeten. Ook daar zijn kosten mee gemoeid en de maatregel lijkt onnodig.

Wij Gooise Meren begrijpt dat het college iets wil doen aan de ‘verrommeling’ door half gezonken bootjes op sommige plekken in de gemeente, maar de voorgestelde regels gaan wellicht verder dan nodig is. Bovendien is het de vraag of bootjeseigenaren in voldoende mate betrokken zijn geweest bij de totstandkoming van de nieuwe regels. Ook willen we weten hoeveel boten er nu in onze gemeente liggen, voor hoeveel er straks nog plek is en op welke wijze hierop door het jaar heen door een BOA gehandhaafd moet gaan worden.

Een rondje varen moet voor al onze inwoners leuk en bereikbaar blijven, ook voor hen met een (heel) klein bootje en een kleine beurs. Tijdens de Politieke avond van woensdag 19 juni a.s. zullen wij hierover daarom vragen stellen en zo nodig amendementen voorbereiden.

Previous Wij blij met keuze Wijdemeren voor Hilversum

Contactgegevens

Adres:
Postbus 1040, 1400BA Bussum

Webdesign by '93VISUALS - Photography by Creative Enterprises B.V.

Copyirght © 2023. WIJ Gooise Meren. All Rights Reserved