Inwoners enthousiast over vlindertuinen in Gooise Meren

Op verschillende plekken in Nederland worden openbare biodiverse ‘vlindertuinen’ aangelegd (zoals de Vlindertuin in Tiel, zie: vlindertuin-tiel.nl). Deze worden onderhouden door vrijwilligers. Dit zou ook voor verschillende wijken in onze gemeente een kwalitatieve groene impuls kunnen geven. Daarom vroegen wij inwoners onlangs via een peiling hoe zij daar tegenover staan.

Uit de beantwoording blijkt dat Gooise Meren hier wel warm voor loopt. Maar liefst 91% vindt het een goed idee, waarbij over de precieze invulling nog wel verschillend wordt gedacht. Zo wil een deel dat het onderhoud ‘gewoon’ door de gemeente wordt gedaan, terwijl de ander dat juist door vrijwilligers wil laten doen. Ook vinden veel mensen het belangrijk dat het initiatief gedragen wordt door de buurt.

Slechts 9% van de deelnemers aan deze peiling vindt een vlindertuin geen goed idee, of heeft daar geen mening over. Bijvoorbeeld omdat zij meer zien in een onderhoudsarm park, of omdat er de vrees is dat geen vrijliggers gevonden kunnen worden.

De fractie van Wij Gooise Meren zal met de uitkomst van deze peiling bekijken of en zo ja op welke wijze we invulling kunnen gaan geven aan een of meer vlindertuinen in onze gemeente. Wordt vervolgd.

Previous Wij Gooise Meren wil referendum over eventuele fusie met Wijdemeren

Contactgegevens

Adres:
Postbus 1040, 1400BA Bussum

Webdesign by '93VISUALS - Photography by Creative Enterprises B.V.

Copyirght © 2023. WIJ Gooise Meren. All Rights Reserved