Wij Gooise Meren blij dat ‘Barbapapa’ van tafel is

De fractie van Wij Gooise Meren is verheugd met het bericht dat het college het hoger beroep tegen de gerechtelijke uitspraak inzake het ontwikkelplan ‘Barbapapa’ aan de Driftweg in Naarden heeft ingetrokken. Dat doet recht aan de eerdere uitspraken van voormalig VVD wethouder Eijbersen, dat dit een ongewenste ontwikkeling is die niet past in de door natuur omringde omgeving en we dan ook onder geen beding zullen meewerken aan een ontwerp dat buiten het bestemmingsplan gaat.

Met deze uitspraak is duidelijk geworden dat het beoogde gebouw, in tegenstelling tot wat de gemeente eerder dacht, op onderdelen niet voldoet aan het vigerende bestemmingsplan. Daarmee is het wat ons betreft volstrekt logisch dat geen hoger beroep wordt ingesteld tegen deze uitspraak en er ook geen medewerking wordt verleend aan een zogenaamde ‘kruimelregeling’, waarbij afwijking van het bestemmingsplan onder voorwaarden wordt toegestaan.

Daarmee is deze ongewenste ontwikkeling van tafel. Als er nieuwe ontwerpen komen, zullen die opnieuw beoordeeld moeten worden.

Previous Dinsdag 2 april: Politiek Cafe Bussum

Contactgegevens

Adres:
Postbus 1040, 1400BA Bussum

Webdesign by '93VISUALS - Photography by Creative Enterprises B.V.

Copyirght © 2023. WIJ Gooise Meren. All Rights Reserved