Wij Gooise Meren kijkt terug op levendig kinderdebat in teken van Europese verkiezingen

Om ook de jongste generatie bij de politiek en de aankomende verkiezingen voor het Europees Parlement te betrekken, organiseerde de fractie van Wij Gooise Meren afgelopen maandag 3 juni een heus ‘EU-kinderdebat’ in Podium Concordia te Bussum. Behalve acht prominente kandidaten voor het Europees Parlement, nam een afvaardiging van een zevental basisscholen uit Gooise Meren aan het debat deel. Het beloofde onder leiding van journalist Joyce Huibers een enerverend en soms stevig debat te worden over een veeltal aan onderwerpen, die al op school waren voorbereid.

De circa 130 aanwezige kinderen lieten na warm te zijn gedraaid op het welbekende nummer ‘Europapa’ flink van zich horen en vuurden al zwaaiend met EU vlaggetjes vragen af over onder andere onderwijs, gezondheid, milieu en klimaat, asielzoekers, maar ook over de jeugd zelf – zoals hoe zij beter betrokken kunnen worden bij Europa. Kindcentrum Muiderkring had voor de gelegenheid zelfs een eigen politieke partij opgericht. Roken verbieden en gratis onderwijs voor iedereen waren actuele onderwerpen waar de aanwezige Europarlementariërs merkbaar een zware dobber aan hadden. In een super geanimeerde sfeer ontstond er een levendig debat. Dank aan alle kinderen en de naar Bussum afgereisde kandidaten voor het Europees Parlement: Bert Sonneveld (CDA), Thijs Reuten (GL/PVDA), Adriana Hernandez (50+), Eveline Herben (BBB), Frederique Durlacher (BVNL), Anita Pannebakker (D66) en Mandy Ligthart (PvdD).

Het debat was voor de thuisblijvers te volgen via een live stream en is hier terug te kijken. De fractie van Wij Gooise Meren heeft de oren natuurlijk weer goed te luister kunnen leggen en zal de onderwerpen die ook op lokaal niveau betekenis hebben uiteraard oppakken. Luisteren. Denken. Doen!

Previous Wij Gooise Meren organiseert EU Kinderdebat

Contactgegevens

Adres:
Postbus 1040, 1400BA Bussum

Webdesign by '93VISUALS - Photography by Creative Enterprises B.V.

Copyirght © 2023. WIJ Gooise Meren. All Rights Reserved