Coalitie Gooise Meren maakt doorstart met GDP/Hart, VVD en GroenLinks

De coalitie kan door in de samenstelling van GDP/Hart, VVD en GroenLinks. Dat is de uitkomst van constructief overleg naar aanleiding van de aangekondigde fusie tussen coalitiepartij Hart voor BNM en oppositiepartij Goois Democratisch Platform.

De partijen hebben voldoende vertrouwen dat er een vruchtbare samenwerking kan ontstaan, met het bestaande coalitieakkoord als onderlegger. Samen vormen zij een goede afspiegeling van het electoraat met een ruime meerderheid van 20 zetels in de raad. Gelet op de groei van de gemeente en de opgaven waarvoor Gooise Meren staat, denken de coalitiepartijen hieraan het beste invulling te kunnen gaan geven met vijf wethouders. GDP/Hart en de VVD leveren hiervoor twee wethouders, GroenLinks één.

Naast wethouder Nico Schimmel, wordt door GDP/Hart Jelmer Kruijt naar voren geschoven. Voor GroenLinks zal Barbara Boudewijnse invulling blijven geven aan het wethouderschap. De VVD zoekt in verband met het vertrek van Alexander Luijten, die burgemeester wordt in Heemskerk, ook twee nieuwe wethouders. Deze namen zijn nog niet bekend.

Previous Goois Democratisch Platform en Hart voor BNM samen verder als één lokale partij

Contactgegevens

Adres:
Postbus 1040, 1400BA Bussum

Webdesign by '93VISUALS - Photography by Creative Enterprises B.V.

Copyirght © 2023. WIJ Gooise Meren. All Rights Reserved