GDP/Hart stelt vragen over weigering monumentenstatus historische paardenstallen Hocras terrein

Onlangs heeft het college besloten om, ondanks diverse positieve adviezen vanuit erfgoedclubs en adviesbureaus, geen monumentenstatus te verlenen aan de historische paardenstallen op het voormalige Hocras terrein aan de Franse Kampweg in Bussum. Dit besluit heeft een relatie met het bouwplan voor huizen en een school op deze locatie, dat momenteel in ontwikkeling is.

De fractie van GDP/Hart heeft schriftelijke vragen ingediend over de kwestie. De partij vraagt zich vooral af waarom de adviezen niet zijn opgevolgd, zodat de meer dan honderd jaar oude stallen niet ten prooi zullen vallen aan de sloophamer en dit erfgoed – dat onderdeel uitmaakte van de destijds landelijk bekende paardendraf- en renbaan Cruysbergen – voor de toekomst behouden kan blijven.

Voorts wordt het college gevraagd wat de stedenbouwkundige en financiële consequenties zouden zijn als het monument wel ingepast zou worden in het onderhavige plan en of er een mogelijkheid bestaat om er woonappartementen of een andere (welzijns)functie in onder te brengen. Ook wordt de vraag gesteld of het, indien de stallen onverhoopt niet in zijn geheel behouden kunnen blijven, wellicht wel een deel van de gevels bewaard kunnen worden.

Het college dient de vragen binnen vier weken te beantwoorden.

Previous Vragen GDP/Hart over het tekort van 1 miljoen bij het Regio Vervoersbedrijf

Contactgegevens

Adres:
Postbus 1040, 1400BA Bussum

Webdesign by '93VISUALS - Photography by Creative Enterprises B.V.

Copyirght © 2023. WIJ Gooise Meren. All Rights Reserved